Lamsfilet met tomaat
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsfilet met tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo klaar en heerlijk mals

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Meng de sherry, 1 el olijfolie, marjolein, paprikapoeder, korianderpoeder, zout en peper goed door elkaar. Wrijf de lamsfilets ermee in en laat ze 2 uur in een schaal marineren.

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Was de kerstomaten zonder ze van de takjes te halen. Leg ze in een ovenschaal en strooi er wat tijm en zout en peper over. Doe er de 5 eetlepels olijfolie over en gaar in een de oven gedurende 7 minuten.

  3. 3

    Haal het vlees uit de marinade en bak aan beide kanten zo’n 3 minuten op een hoog vuur in 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en blus de aanbaksels met de resterende marinade.

  4. 4

    Serveer met kerstomaatjes en aardappelpuree op smaak gebracht met verse geitenkaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Meng de sherry, 1 el olijfolie, marjolein, paprikapoeder, korianderpoeder, zout en peper goed door elkaar. Wrijf de lamsfilets ermee in en laat ze 2 uur in een schaal marineren.

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Was de kerstomaten zonder ze van de takjes te halen. Leg ze in een ovenschaal en strooi er wat tijm en zout en peper over. Doe er de 5 eetlepels olijfolie over en gaar in een de oven gedurende 7 minuten.

  3. 3

    Haal het vlees uit de marinade en bak aan beide kanten zo’n 3 minuten op een hoog vuur in 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en blus de aanbaksels met de resterende marinade.

  4. 4

    Serveer met kerstomaatjes en aardappelpuree op smaak gebracht met verse geitenkaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.