Lamsbrochettes met tzatziki
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsbrochettes met tzatziki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Brochettes op z'n Grieks

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de lamsfilet in gelijke, maar niet te kleine, blokjes.

    Spoel de tomaatjes, wrijf ze goed droog.

    Pel de ui, snij hem in fijne partjes.

    Spoel de paprika, wrijf hem goed droog. Verwijder zorgvuldig de zaadlijsten en de pitjes en snij hem in stukken.

    Schil de komkommer en rasp hem grof (schraap er indien nodig eerst de pitjes uit). Strooi er wat zout op en laat 10 minuten uitlekken in een vergiet.

    Pel en hak de knoflookteentjes. 

  2. 2

    Rijg vlees en groenten afwisselend op lange spiezen. Leg ze in een ondiepe schaal.

  3. 3

    Vermeng 2 el olijfolie en het citroensap met de oregano en flink wat peper uit de molen. Lepel de marinade over de spiezen. Zet, afgedekt, 2 uur koel weg.

  4. Voor de tzatziki

  5. 4

    Klop de yoghurt op met de wijnazijn en 1 el olijfolie. Doe er de komkommer en de knoflook bij. Kruid met peper en zout. 

  6. 5

    Laat de gemarineerde spiesjes uitlekken. Rooster ze 6 tot 8 minuten op de tafelgrill of de barbecue. Keer ze geregeld om.

  7. 6

    Serveer meteen, met de lichtjes gekoelde tzatziki. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de lamsfilet in gelijke, maar niet te kleine, blokjes.

    Spoel de tomaatjes, wrijf ze goed droog.

    Pel de ui, snij hem in fijne partjes.

    Spoel de paprika, wrijf hem goed droog. Verwijder zorgvuldig de zaadlijsten en de pitjes en snij hem in stukken.

    Schil de komkommer en rasp hem grof (schraap er indien nodig eerst de pitjes uit). Strooi er wat zout op en laat 10 minuten uitlekken in een vergiet.

    Pel en hak de knoflookteentjes. 

  2. 2

    Rijg vlees en groenten afwisselend op lange spiezen. Leg ze in een ondiepe schaal.

  3. 3

    Vermeng 2 el olijfolie en het citroensap met de oregano en flink wat peper uit de molen. Lepel de marinade over de spiezen. Zet, afgedekt, 2 uur koel weg.

  4. Voor de tzatziki

  5. 4

    Klop de yoghurt op met de wijnazijn en 1 el olijfolie. Doe er de komkommer en de knoflook bij. Kruid met peper en zout. 

  6. 5

    Laat de gemarineerde spiesjes uitlekken. Rooster ze 6 tot 8 minuten op de tafelgrill of de barbecue. Keer ze geregeld om.

  7. 6

    Serveer meteen, met de lichtjes gekoelde tzatziki. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.