Lauwe salade met lamsfilet en feta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lauwe salade met lamsfilet en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor zonnige avonden

bereiding
  1. 1

    Spoel de sla. Scheur grote bladeren in repen. Spoel en halveer de tomaatjes. Verkruimel de feta.

  2. 2

    Vermeng alles in een grote slakom. Meng de knoflook- en de pepertjesolie en maak er de salade mee aan. Zet koel weg.

  3. 3

    Kruid de lamsfilet met peper, zout en gedroogde tijm.

  4. 4

    Braad het vlees kort rondom aan op een hoog vuur, in een scheutje olijfolie. Laat het nog 3 tot 5 minuten verder bakken op een zacht vuur, al naargelang het rosé of doorbakken moet zijn.

  5. 5

    Laat het vlees een paar minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt.

  6. 6

    Leg het warme vlees op de lichtjes gekoelde salade en serveer meteen met gebakken aardappelen of warme toast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de sla. Scheur grote bladeren in repen. Spoel en halveer de tomaatjes. Verkruimel de feta.

  2. 2

    Vermeng alles in een grote slakom. Meng de knoflook- en de pepertjesolie en maak er de salade mee aan. Zet koel weg.

  3. 3

    Kruid de lamsfilet met peper, zout en gedroogde tijm.

  4. 4

    Braad het vlees kort rondom aan op een hoog vuur, in een scheutje olijfolie. Laat het nog 3 tot 5 minuten verder bakken op een zacht vuur, al naargelang het rosé of doorbakken moet zijn.

  5. 5

    Laat het vlees een paar minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt.

  6. 6

    Leg het warme vlees op de lichtjes gekoelde salade en serveer meteen met gebakken aardappelen of warme toast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.