Salade met gebakken matten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade met gebakken matten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Breng de melk aan de kook, wacht tot er kleine belletjes aan het oppervlak komen. Giet de karnemelk erbij en roer met een houten lepel. Voeg de azijn toe, haal van het vuur zodra er vlokken gevormd worden. Dat duurt ongeveer 1 minuut.

  2. 2

    Giet door een zeef of een neteldoek, vang het licht- groene weivocht op en laat de matten even uitlekken, tot ze wat vaster geworden zijn.

  3. 3

    Spoel de sla, zwier droog. Maak de radijzen en de kom- kommers schoon, snij ze in plakken. Meng de groenten met wat olijfolie.

  4. 4

    Bak de matten in een beetje boter of olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout, snij in stukken en serveer warm met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng de melk aan de kook, wacht tot er kleine belletjes aan het oppervlak komen. Giet de karnemelk erbij en roer met een houten lepel. Voeg de azijn toe, haal van het vuur zodra er vlokken gevormd worden. Dat duurt ongeveer 1 minuut.

  2. 2

    Giet door een zeef of een neteldoek, vang het licht- groene weivocht op en laat de matten even uitlekken, tot ze wat vaster geworden zijn.

  3. 3

    Spoel de sla, zwier droog. Maak de radijzen en de kom- kommers schoon, snij ze in plakken. Meng de groenten met wat olijfolie.

  4. 4

    Bak de matten in een beetje boter of olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout, snij in stukken en serveer warm met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.