Recept

Salade met groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voorjaar op je bord!

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieltjes, halveer ze en kook ze beetgaar in gezouten water. Spoel de groene asperges, breek er het uiteinde af. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Doe hetzelfde met de tuinbonen.

  2. 2

    Snij het toastbrood, zonder de korsten, in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan. Pers het knoflookteentje er boven uit. Bak de broodcroutons met de zonnebloempitten, het lijnzaad en de peterselie in de olie tot alles mooi krokant gebakken is.

  3. 3

    Maak een vinaigrette met de maïsolie en het citroensap breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de krieltjes, asperges, tuinbonen en gespoelde spinazie over een grote kom. Sprenkel er wat van de vinaigrette over en werk af met de croutons.

  5. TIP: voor de variatie

  6. 5

    Liever een slaatje met witte asperges? Stoom 2 bossen witte asperges gaar. Laat goed uitlekken en gril ze daarna kort in de grillpan. Besprenkel met het sap en de rasp van 1 bio-sinaasappel. Serveer de asperges op een schaal en werk af met een bosje postelein, 200 g gerookte kip en 2 el geroosterde hazelnoten. 

  7. De kids koken mee

  8. 6

    Salades zijn sowieso minder populair bij kinderen, dus voeg een aantal ingrediënten toe die ze heel lekker vinden. Denk aan aardappelen of geroosterde wortelen en werk dit slaatje bijvoorbeeld nog af met geitenkaasballetjes. Zo zullen ze sneller geneigd zijn alles te proeven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!