Lentefrittata met krieltjes, groene groenten en ricotta
bereiding
-
1
Maak de prinsessenboontjes schoon en blancheer ze samen met de groene asperges en de tuinbonen kort in lichtgezouten water. Halveer de krieltjes en kook ze 15 minuten in gezouten water.
-
2
Pel de ui, snipper ’m fijn en stoof ’m samen met de voorgekookte krieltjes aan in een pan met olijfolie. Voeg de spinazie toe en voeg dan 3/4de van prinsessenboontjes, asperges en tuinbonen toe. Hou nog een beetje apart voor de afwerking.
-
3
Klop de eieren los en kruid ze met peper, zout, de Provençaalse kruiden en het paprikapoeder. Giet het eimengsel over de groenten. Zet een deksel op de pan en laat het op een zacht vuur verder garen tot het ei bijna volledig gestold is. Verdeel er dan de ricotta over en zet het deksel opnieuw op de pan. Laat verder garen. Werk af met de rest van de groene groenten.