Recept

Salade met gegrilde groenten, sinaasappel en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen en de rode biet in hapklare stukken. Bestrijk een bakplaat met olie en leg de groenten erop. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de geraspte schil met de parmezaan, de panko en peterselie in een kommetje, voeg olijfolie toe en meng tot een kruimelig mengsel. Verdeel over de groenten, kruid met peper en zout, en besprenkel met wat olijfolie. Gril de groenten 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Schil de sinaasappel à vif, met een heel scherp mes en snij de partjes los tussen de vliesjes. Vang het sap op. Pel de rode ui, snij ‘m in fijne ringen. Spoel en droog de sla. Rooster de pompoenpitten kort in een pan zonder vetstof.

  3. 3

    Maak een vinaigrette met het citroensap, het opgevangen sinaasappelsap, de bruine suiker, olijfolie, notenolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta.

  4. 4

    Verdeel de sla over borden, leg er de gegrilde groenten en sinaasappelpartjes op. Werk af met de feta, de rode-uiringen, geroosterde pompoenpitten en gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met gegrilde groenten, sinaasappel en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!