Recept

Zalmtartaar met spinazieslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de zalm met een scherp mes in heel kleine blokjes.

  2. 2

    Snipper de dille en het wit van de lente-uitjes fijn.

  3. 3

    Rasp de limoen en pers het sap.

  4. 4

    Meng de helft van de dille en alle lente-ui onder de zalmblokjes, voeg er naar smaak wat limoenrasp, limoensap en olie aan toe.

  5. 5

    Breng verder op smaak met peper en zeezout.

  6. 6

    Verdeel over aperitiefglaasjes. Laat 1 uur marineren in de koelkast.

  7. 7

    Spoel de spinazie en laat uitlekken. Snij de appel in kleine blokjes.

  8. 8

    Snij de blaadjes spinazie in repen, meng met de geroosterde hazelnoten en appelblokjes.

  9. 9

    Maak een vinaigrette met het citroensap en olijfolie, breng op smaak met peper en zout.

  10. 10

    Werk de glaasjes af met het spinazieslaatje en serveer met een broodstengel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!