Plokkiskur van de Ijslandse Dagny
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Plokkiskur van de Ijslandse Dagny

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de vis en aardappelen in hele kleine stukjes. Hak de uien fijn. 

  2. 2

    Smelt de boter in een diepe pan en fruit de uien glazig. Overgiet met het water en laat inkoken tot het water bijna helemaal is verdampt. 

  3. 3

    Bestrooi dan met de bloem en roer goed. Giet de melk erbij (blijf roeren) en laat 5 minuten sudderen.

  4. 4

    Doe dan de vis erbij en laat even opkoken. Breng op smaak met zout en veel peper. Voeg dan de aardappelen toe en laat inkoken tot een dikke stoemp. Proef of er eventueel nog extra peper en zout bij moet.

  5. 5

    Lepel in een schaal en bestrooi met bieslook. Dien op met donker roggebrood en boter. 

  6. 6

    TIP: Je kunt dit gerecht ‘pimpen’ door het even te gratineren in de oven. Bestrooi het dan eerst met een handje geraspte kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de vis en aardappelen in hele kleine stukjes. Hak de uien fijn. 

  2. 2

    Smelt de boter in een diepe pan en fruit de uien glazig. Overgiet met het water en laat inkoken tot het water bijna helemaal is verdampt. 

  3. 3

    Bestrooi dan met de bloem en roer goed. Giet de melk erbij (blijf roeren) en laat 5 minuten sudderen.

  4. 4

    Doe dan de vis erbij en laat even opkoken. Breng op smaak met zout en veel peper. Voeg dan de aardappelen toe en laat inkoken tot een dikke stoemp. Proef of er eventueel nog extra peper en zout bij moet.

  5. 5

    Lepel in een schaal en bestrooi met bieslook. Dien op met donker roggebrood en boter. 

  6. 6

    TIP: Je kunt dit gerecht ‘pimpen’ door het even te gratineren in de oven. Bestrooi het dan eerst met een handje geraspte kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.