Lekker Shop Shop

Portobello's gevuld met een kruidige quinoasalade

Zo maak je ‘t

    Voorbereiding

  1. Pers de sinaasappels, rasp de schil van 1 vrucht. Snipper de lente-uitjes en de knoflook. Hak de abrikozen en de peterselie, verkruimel de feta. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Vinaigrette

  3. Meng in een kom het sap van 1 sinaasappel met de knoflook, de granaatappelsiroop, het zout en de peper. Voeg 3 el olijfolie toe en roer goed. Voeg eventueel wat citroensap toe. Zet opzij.

  4. Bestrijk de paddenstoelen met olijfolie. Rooster ze 10 minuten in de oven. Haal de portobello's uit de oven en zet even opzij.

  5. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de graantjes met de rasp en het sap van de sinaasappel, de lente-uitjes, de abrikozen, de peterselie en de feta. Roer 1 el vinaigrette door de salade. Zet opzij.

  6. Verdeel de salade over de portobello-paddenstoelen. Serveer met de resterende vinaigrette.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Salade van zoete aardappel, portobello en parmezaancrème

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Lamskroon met gevulde portobello's

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Veggie Portobelloburger