Slaatje van linzen, rode biet en geitenkaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Slaatje van linzen, rode biet en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geschikt voor vegetariërs

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer de crottins de Chavignol. Snij de rode bieten in dunne plakjes. Spoel de rucola en laat goed uitlekken. Verwarm de ovengrill voor.

  2. Vinaigrette

  3. 2

    Meng in een kom de sherry-azijn met wat zout en peper. Roer de olijfolie erdoor. Zet even apart.

  4. 3

    Doe de linzen in een kom en roer er 1 eetlepel vinaigrette door. Lepel wat linzen op elk bord. Leg er wat plakjes rode biet op, drie gekonfijte tomaten en wat rucola. Zet apart.

  5. 4

    Leg de crottin de Chavignol-kaasjes op een bakblik en zet het 2 à 3 minuten onder de grill.

  6. 5

    Garneer elk bord met 2 crottin-helften. Serveer met de resterende vinaigrette in een kommetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer de crottins de Chavignol. Snij de rode bieten in dunne plakjes. Spoel de rucola en laat goed uitlekken. Verwarm de ovengrill voor.

  2. Vinaigrette

  3. 2

    Meng in een kom de sherry-azijn met wat zout en peper. Roer de olijfolie erdoor. Zet even apart.

  4. 3

    Doe de linzen in een kom en roer er 1 eetlepel vinaigrette door. Lepel wat linzen op elk bord. Leg er wat plakjes rode biet op, drie gekonfijte tomaten en wat rucola. Zet apart.

  5. 4

    Leg de crottin de Chavignol-kaasjes op een bakblik en zet het 2 à 3 minuten onder de grill.

  6. 5

    Garneer elk bord met 2 crottin-helften. Serveer met de resterende vinaigrette in een kommetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.