Gefrituurde calamares
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gefrituurde calamares

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Krokant hapje

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren los. Snij de inktvistubes in ringen.

  2. 2

    Verwarm de frituurpan op 175°C. Opgelet, als de pan warmer wordt, verbrandt het korstje voor de ring binnenin gaar is. Verwijder vooraf het mandje uit de frituurpan zodat de calamares er niet aan kunnen blijven plakken.

  3. 3

    Bestrooi de inktvisringen met een beetje zout.  Haal ze door de bloem en daarna door het ei.

  4. 4

    Bak de inktvisringen in porties goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de frituurpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Serveer dit hapje met partjes citroen en tartaarsaus of mayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren los. Snij de inktvistubes in ringen.

  2. 2

    Verwarm de frituurpan op 175°C. Opgelet, als de pan warmer wordt, verbrandt het korstje voor de ring binnenin gaar is. Verwijder vooraf het mandje uit de frituurpan zodat de calamares er niet aan kunnen blijven plakken.

  3. 3

    Bestrooi de inktvisringen met een beetje zout.  Haal ze door de bloem en daarna door het ei.

  4. 4

    Bak de inktvisringen in porties goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de frituurpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Serveer dit hapje met partjes citroen en tartaarsaus of mayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.