Recept

Hertenfilet met braambessensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snel gerechtje met wild.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselder en de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook en pureer ze samen. Voeg wat room en boter toe, peper, zout en nootmuskaat, en roer tot een luchtige puree.

  2. 2

    Bak het vlees rondom goudbruin in boter, kruid met peper en zout en laat op een bakplaat 10 à 12 minuten garen in de oven. Haal het eruit en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Deglaceer de vleespan met balsamico, roer er de wildfond, gelei en de gekneusde knoflook bij, tot je een gebonden saus hebt. Voeg de braambessen toe en laat even pruttelen; de bessen moeten heel blijven. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bak de bospaddenstoelen krokant in een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper.

  5. 5

    Snij de filet in plakken. Serveer met de saus, knolselderpuree en paddenstoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hertenfilet met braambessensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!