Frikadellenkoek met krieken
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Frikadellenkoek met krieken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Typische Vlaamse keuken

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt met het ei, de gehakte peterselie en zoveel paneermeel als nodig. Breng op smaak met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat. Vorm er een ovaal broodje van en leg het in een niet al te grote ovenschaal.

  2. 2

    Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven. Dek het de eerste 15 minuten af met aluminiumfolie, verwijder dan de folie en bak het nog 30 minuten verder. Haal het gehaktbrood uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het afkoelen.

  3. 3

    Doe de krieken met de kaneelstokjes in een pan en breng zachtjes aan de kook. Doe er de suiker bij en bind met maïszetmeel, losgeroerd in een beetje koud water. Laat afkoelen.

  4. 4

    Snij het gehaktbrood in plakken en serveer warm of koud met de krieken en met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt met het ei, de gehakte peterselie en zoveel paneermeel als nodig. Breng op smaak met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat. Vorm er een ovaal broodje van en leg het in een niet al te grote ovenschaal.

  2. 2

    Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven. Dek het de eerste 15 minuten af met aluminiumfolie, verwijder dan de folie en bak het nog 30 minuten verder. Haal het gehaktbrood uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het afkoelen.

  3. 3

    Doe de krieken met de kaneelstokjes in een pan en breng zachtjes aan de kook. Doe er de suiker bij en bind met maïszetmeel, losgeroerd in een beetje koud water. Laat afkoelen.

  4. 4

    Snij het gehaktbrood in plakken en serveer warm of koud met de krieken en met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.