Recept

Coupe boerenjongens

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met krieken opgelegd in jenever

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieken en laat ze uitlekken.

  2. 2

    Breng 100 ml water met 150 g suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en doe er de krieken en jenever bij, doe er 1 vanillestokje en het kaneelstokje bij.

  3. 3

    Doe de krieken, het sap, de kaneel en de vanillestok in een schone bokaal en sluit af. Na 1 tot 3 maanden zijn de boerenjongens klaar. Hoe langer je wacht, hoe lekkerder ze zijn.

  4. 4

    Maak de pudding. Halveer het vanillestokje in de lengte. Schraap het merg eruit en breng met 500 ml melk aan de kook. Meng het zakje vanillepuddingpoeder met 75 g suiker en een scheutje melk. Roer los en giet bij de warme melk. Blijf roeren tegen de kook aan tot de pudding indikt.

  5. 5

    Giet de pudding in kommetjes. Werk af met een lepel boerenjongens en petit-beurrekoekjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Coupe boerenjongens
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Spoel de krieken en laat ze uitlekken.

  2. 2

    Breng 100 ml water met 150 g suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en doe er de krieken en jenever bij, doe er 1 vanillestokje en het kaneelstokje bij.

  3. 3

    Doe de krieken, het sap, de kaneel en de vanillestok in een schone bokaal en sluit af. Na 1 tot 3 maanden zijn de boerenjongens klaar. Hoe langer je wacht, hoe lekkerder ze zijn.

  4. 4

    Maak de pudding. Halveer het vanillestokje in de lengte. Schraap het merg eruit en breng met 500 ml melk aan de kook. Meng het zakje vanillepuddingpoeder met 75 g suiker en een scheutje melk. Roer los en giet bij de warme melk. Blijf roeren tegen de kook aan tot de pudding indikt.

  5. 5

    Giet de pudding in kommetjes. Werk af met een lepel boerenjongens en petit-beurrekoekjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!