Kriekenconfituur met chocolade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kriekenconfituur met chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Luxueuze confituur

bereiding
  1. 1

    Spoel en ontpit de krieken. Meng ze met de geleisuiker. Laat 1 uur trekken.

  2. 2

    Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg los. Pureer de helft van de krieken.

  3. 3

    Doe de gepureerde krieken in een kookpan, samen met de hele krieken, het vanillestokje en het merg. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelen.

  4. 4

    Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Laat de confituur 5 minuten afkoelen en roer er vervolgens de chocoladesaus door.

  5. 5

    Giet laagjes confituur in de bokaaltjes en strooi over elk laagje telkens wat geraspte chocolade. Dek de bokaaltjes af en bewaar ze op een donkere plaats.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel en ontpit de krieken. Meng ze met de geleisuiker. Laat 1 uur trekken.

  2. 2

    Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg los. Pureer de helft van de krieken.

  3. 3

    Doe de gepureerde krieken in een kookpan, samen met de hele krieken, het vanillestokje en het merg. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelen.

  4. 4

    Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Laat de confituur 5 minuten afkoelen en roer er vervolgens de chocoladesaus door.

  5. 5

    Giet laagjes confituur in de bokaaltjes en strooi over elk laagje telkens wat geraspte chocolade. Dek de bokaaltjes af en bewaar ze op een donkere plaats.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.