Bloemkoolsoep afgewerkt met blauwe kaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bloemkoolsoep afgewerkt met blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op en top herfstsoep

bereiding
  1. 1

    Spoel de bloemkool en verdeel ze in kleine roosjes. Hou 1/3 van de roosjes apart. Snij ook de steel in stukjes.

  2. 2

    Spoel de prei en selder, pel de ui, schil de aardappel. Snij ze in stukken.

  3. 3

    Stoof alle groenten 5 minuten in boter. Bestrooi met bloem en schep om. Voeg al roerend de bouillon toe.

  4. 4

    Bind de tijm, peterselie en laurier samen tot een kruidentuiltje. Leg het in de soep en laat 20 minuten sudderen.

  5. 5

    Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de apart gehouden bloemkoolroosjes toe en laat 5 minuten koken.

  6. 6

    Schep de soep in borden en werk af met verkruimelde kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de bloemkool en verdeel ze in kleine roosjes. Hou 1/3 van de roosjes apart. Snij ook de steel in stukjes.

  2. 2

    Spoel de prei en selder, pel de ui, schil de aardappel. Snij ze in stukken.

  3. 3

    Stoof alle groenten 5 minuten in boter. Bestrooi met bloem en schep om. Voeg al roerend de bouillon toe.

  4. 4

    Bind de tijm, peterselie en laurier samen tot een kruidentuiltje. Leg het in de soep en laat 20 minuten sudderen.

  5. 5

    Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de apart gehouden bloemkoolroosjes toe en laat 5 minuten koken.

  6. 6

    Schep de soep in borden en werk af met verkruimelde kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.