Recept

Bloemkoolsoep afgewerkt met blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op en top herfstsoep

bereiding
  1. 1

    Spoel de bloemkool en verdeel ze in kleine roosjes. Hou 1/3 van de roosjes apart. Snij ook de steel in stukjes.

  2. 2

    Spoel de prei en selder, pel de ui, schil de aardappel. Snij ze in stukken.

  3. 3

    Stoof alle groenten 5 minuten in boter. Bestrooi met bloem en schep om. Voeg al roerend de bouillon toe.

  4. 4

    Bind de tijm, peterselie en laurier samen tot een kruidentuiltje. Leg het in de soep en laat 20 minuten sudderen.

  5. 5

    Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de apart gehouden bloemkoolroosjes toe en laat 5 minuten koken.

  6. 6

    Schep de soep in borden en werk af met verkruimelde kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolsoep afgewerkt met blauwe kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!