Recept

Mosterdstoemp met varkensgebraad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittige aardappeltjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid het gebraad met peper en zout en laat het in boter rondom kleuren.

  2. 2

    Bestrijk het gebraad met mosterd en leg het in een braadschaal. Zet het 45 minuten in de oven, maar keer het na 20 minuten om en overgiet met het braadvocht.

  3. 3

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water.

  4. 4

    Bak het spek in een pan zonder vetstof (liefst niet te krokant) en laat het uitlekken op een vel keukenpapier.

  5. 5

    Giet de aardappelen af en kruid ze met nootmuskaat, peper en zout. Doe er 25 g boter en de room bij en stamp fijn. Roer er tot slot 50 g graanmosterd en de spekjes door. Proef, en kruid eventueel nog een beetje bij. Meng opnieuw goed en laat de stoemp even rusten.

  6. 6

    Haal het vlees uit de oven en laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie, alvorens het in plakken te snijden. Serveer het vlees met de stoemp.

    Ook lekker met lamsvlees of bij wild.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosterdstoemp met varkensgebraad

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!