Drumsticks met mosterdstoemp
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Drumsticks met mosterdstoemp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aardappelstoemp met een pittige toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil en snij de aardappelen in stukjes. Pel en pers de knoflook voor de marinade. Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Maak een marinade van 2 el wijn, 1 ½ el citroensap, 1 el honing en de geperste knoflook. Leg er de drumsticks in en laat 10 minuten marineren.

  3. 3

    Haal de kip uit de marinade en leg op een ruim bakblik. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en zout. Bak de kippenbouten (drumsticks)  35 à 40 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

  4. 4

    Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af  en doe ze weer in de pan. Stamp ze tot puree en roer er de lauwe melk en de mosterd door. Breng op smaak met wat zout. Hou de puree warm.

  5. 5

    Doe de rest van de wijn, citroensap en honing in een pannetje en laat het op middelhoog vuur 4 à 5 minuten lichtjes indikken tot een stroopje.

  6. 6

    Verdeel de stoemp en de kip over vier borden en werk af met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil en snij de aardappelen in stukjes. Pel en pers de knoflook voor de marinade. Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Maak een marinade van 2 el wijn, 1 ½ el citroensap, 1 el honing en de geperste knoflook. Leg er de drumsticks in en laat 10 minuten marineren.

  3. 3

    Haal de kip uit de marinade en leg op een ruim bakblik. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en zout. Bak de kippenbouten (drumsticks)  35 à 40 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

  4. 4

    Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af  en doe ze weer in de pan. Stamp ze tot puree en roer er de lauwe melk en de mosterd door. Breng op smaak met wat zout. Hou de puree warm.

  5. 5

    Doe de rest van de wijn, citroensap en honing in een pannetje en laat het op middelhoog vuur 4 à 5 minuten lichtjes indikken tot een stroopje.

  6. 6

    Verdeel de stoemp en de kip over vier borden en werk af met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.