Varkensfilet met rucola en prosciutto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkensfilet met rucola en prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalig zondags gebraad

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de sneetjes prosciutto dakpansgewijs tot ze samen even lang zijn als de varkensfilet.

  2. 2

    Snij de varkensfilet in de lengte in, maar niet helemaal door en door. Vouw het vlees open tot een rechthoekige lap en leg die op de plakjes prosciutto.

  3. 3

    Verdeel er de rucola en stukjes zongedroogde tomaat over. Kruid met peper en zout. Vouw de filet weer toe en bind de plakjes prosciutto vast met keukentouw.

  4. 4

    Bak het vlees in 5 minuten rondom aan in wat olijfolie. Laat nog 25 minuten verder garen in de voorverwarmde oven. Maak de lente-uitjes schoon en laat ze heel. Leg ze de laatste 15 minuten bij de rollade en laat verder garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de sneetjes prosciutto dakpansgewijs tot ze samen even lang zijn als de varkensfilet.

  2. 2

    Snij de varkensfilet in de lengte in, maar niet helemaal door en door. Vouw het vlees open tot een rechthoekige lap en leg die op de plakjes prosciutto.

  3. 3

    Verdeel er de rucola en stukjes zongedroogde tomaat over. Kruid met peper en zout. Vouw de filet weer toe en bind de plakjes prosciutto vast met keukentouw.

  4. 4

    Bak het vlees in 5 minuten rondom aan in wat olijfolie. Laat nog 25 minuten verder garen in de voorverwarmde oven. Maak de lente-uitjes schoon en laat ze heel. Leg ze de laatste 15 minuten bij de rollade en laat verder garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.