Sjaslik met vlees en groenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sjaslik met vlees en groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker op een stokje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het varkensvlees in niet te kleine gelijke blokjes. Snij het zwoerd van het spek, halveer de plakjes en rol ze op. 

  2. 2

    Pel de uien, snij ze in fijne partjes. Spoel de aubergines, dep ze goed droog en snij ze in kwartjes. Spoel de koolbladeren, verwijder de harde nerf en snij ze in brede repen.

  3. 3

    Boen de aardappeltjes goed schoon. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Boen de courgettes goed schoon. Snij ze in stukken van 5 cm en snij elk stuk in plakjes, zonder ze volledig van elkaar los te maken.

  4. 4

    Rijg vlees, spek en groenten op 8 spiesjes.

  5. 5

    Vermeng de maïsolie met het citroensap, de gepelde en geplette knoflook, het paprikapoeder, flink wat peper en een snuifje zout. Bestrijk de spiesjes en de courgettes met deze olie.  

  6. 6

    Leg de courgettes samen met de sjaslik 10 tot 15 minuten op de barbecue. Keer ze geregeld om. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het varkensvlees in niet te kleine gelijke blokjes. Snij het zwoerd van het spek, halveer de plakjes en rol ze op. 

  2. 2

    Pel de uien, snij ze in fijne partjes. Spoel de aubergines, dep ze goed droog en snij ze in kwartjes. Spoel de koolbladeren, verwijder de harde nerf en snij ze in brede repen.

  3. 3

    Boen de aardappeltjes goed schoon. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Boen de courgettes goed schoon. Snij ze in stukken van 5 cm en snij elk stuk in plakjes, zonder ze volledig van elkaar los te maken.

  4. 4

    Rijg vlees, spek en groenten op 8 spiesjes.

  5. 5

    Vermeng de maïsolie met het citroensap, de gepelde en geplette knoflook, het paprikapoeder, flink wat peper en een snuifje zout. Bestrijk de spiesjes en de courgettes met deze olie.  

  6. 6

    Leg de courgettes samen met de sjaslik 10 tot 15 minuten op de barbecue. Keer ze geregeld om. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.