• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vleesrolletjes met prei en kruidenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kruidige varkensrolletjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de varkensfilet in plakjes. Leg ze tussen twee vellen plasticfolie en klop ze plat met een houten hamertje of plankje.

    Halveer het preiwit in de lengte en spoel goed. Snij het in stukken van ± 10 cm lang.

    Hak de basilicum en de peterselie fijn.

  2. 2

    Blancheer de prei 3 minuten in gezouten water. Laat schrikken in ijswater en uitlekken.

  3. 3

    Klop de kaas op met de eierdooiers, de gehakte tuinkruiden, peper en zout.

    Leg op elk plakje vlees enkele preiblaadjes, een schepje kaas, een plakje ham, weer een schepje kaas en nog enkele preiblaadjes. Rol stevig op en bind op met een stukje keukentouw of steek vast met een houten prikker.

  4. 4

    Braad de rolletjes aan in een beetje boter of olie. Schenk er de bouillon bij. Dek de pak half af en laat 10 tot 15 minuten zacht stoven. Hou de rolletjes warm onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Laat het stoofvocht tot de helft inkoken. Schenk er de room bij. Laat nogmaals tot de helft inkoken. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Verwarm de rolletjes nog 1 minuutje in de roomsaus. Serveer ze goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de varkensfilet in plakjes. Leg ze tussen twee vellen plasticfolie en klop ze plat met een houten hamertje of plankje.

    Halveer het preiwit in de lengte en spoel goed. Snij het in stukken van ± 10 cm lang.

    Hak de basilicum en de peterselie fijn.

  2. 2

    Blancheer de prei 3 minuten in gezouten water. Laat schrikken in ijswater en uitlekken.

  3. 3

    Klop de kaas op met de eierdooiers, de gehakte tuinkruiden, peper en zout.

    Leg op elk plakje vlees enkele preiblaadjes, een schepje kaas, een plakje ham, weer een schepje kaas en nog enkele preiblaadjes. Rol stevig op en bind op met een stukje keukentouw of steek vast met een houten prikker.

  4. 4

    Braad de rolletjes aan in een beetje boter of olie. Schenk er de bouillon bij. Dek de pak half af en laat 10 tot 15 minuten zacht stoven. Hou de rolletjes warm onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Laat het stoofvocht tot de helft inkoken. Schenk er de room bij. Laat nogmaals tot de helft inkoken. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Verwarm de rolletjes nog 1 minuutje in de roomsaus. Serveer ze goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.