Pasta met scampi's en whisky
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pasta met scampi's en whisky

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittige pasta

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng 1 el olie door de pasta. Zet even opzij.

  2. 2

    Snipper de bieslook fijn. Pel de scampi’s en verwijder het zwarte darmkanaal.

  3. 3

    Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de scampi’s ongeveer 4 minuten op hoog vuur. Neem ze uit de pan en hou ze warm.

  4. 4

    Blus de pan met de room. Roer er de tomatenpuree door, kruid met peper en zout. Laat op zacht vuur aan de kook komen. Schenk er de whisky bij, voeg vervolgens de scampi’s toe. Hussel de pasta door de saus en warm nog even door.

  5. 5

    Verdeel de pasta over warme borden. Werk royaal af met bieslooksnippers. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng 1 el olie door de pasta. Zet even opzij.

  2. 2

    Snipper de bieslook fijn. Pel de scampi’s en verwijder het zwarte darmkanaal.

  3. 3

    Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de scampi’s ongeveer 4 minuten op hoog vuur. Neem ze uit de pan en hou ze warm.

  4. 4

    Blus de pan met de room. Roer er de tomatenpuree door, kruid met peper en zout. Laat op zacht vuur aan de kook komen. Schenk er de whisky bij, voeg vervolgens de scampi’s toe. Hussel de pasta door de saus en warm nog even door.

  5. 5

    Verdeel de pasta over warme borden. Werk royaal af met bieslooksnippers. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.