Zoete pruimenkoek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zoete pruimenkoek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk zoet gebakje, om je vingers bij af te likken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Laat het diepvriesdeeg ontdooien. Leg de vellen naast elkaar op een grote, beboterde bakplaat, laat ze een beetje overlappen. Prik het deeg in met een vork en strijk er in een dun laagje de abrikozenconfituur over uit.

  3. 3

    Druk in elke halve pruim, op de plaats van de pit, een gepelde amandel. Bestrooi met de fijne suiker.

    Schik de pruimen vervolgens op het bladerdeeg.

  4. 4

    Bak de koek 25 minuten in het midden van de oven. Werk af met gezeefde poedersuiker en een plukje citroenmelisse.

    Serveer lauw - lekker met vanille-ijs! of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Laat het diepvriesdeeg ontdooien. Leg de vellen naast elkaar op een grote, beboterde bakplaat, laat ze een beetje overlappen. Prik het deeg in met een vork en strijk er in een dun laagje de abrikozenconfituur over uit.

  3. 3

    Druk in elke halve pruim, op de plaats van de pit, een gepelde amandel. Bestrooi met de fijne suiker.

    Schik de pruimen vervolgens op het bladerdeeg.

  4. 4

    Bak de koek 25 minuten in het midden van de oven. Werk af met gezeefde poedersuiker en een plukje citroenmelisse.

    Serveer lauw - lekker met vanille-ijs! of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.