Zoete biscuitrol met kastanjecrème
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zoete biscuitrol met kastanjecrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bijzonder dessert om heerlijk van te smullen

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop de eierdooiers los met de suiker en blijf stevig opkloppen tot ze witschuimig zijn. Voeg er de bloem, de instantgist en de vanillesuiker aan toe. Spatel het eiwitschuim luchtig door het beslag.

  2. 2

    Leg bakpapier op een bakplaat. Bestrijk het met boter of olie. Strijk er het beslag in een laagje van ± 1 cm op uit. Bak 8 tot 10 minuten op 200° C.

  3. 3

    Doe de biscuit uit de vorm op een vochtige keukenhanddoek. Verwijder het bakpapier. Rol de biscuit op, met de handdoek. Laat 5 minuten afkoelen.

  4. 4

    Vermeng de mascarpone met de kastanjepuree, de suiker, de vanillesuiker en de rum. Spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor.

  5. 5

    Rol de biscuit voorzichtig open op een plat werkvlak. Neem de handdoek weg. Bestrijk de koek tot op 1 cm van de rand met de kastanjecrème. Rol voorzichtig maar toch stevig weer op.

    Zet 1 uur in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.

  6. 6

    Werk af met gezeefde bloemsuiker en leg er (eventueel) enkele geglaceerde kastanjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop de eierdooiers los met de suiker en blijf stevig opkloppen tot ze witschuimig zijn. Voeg er de bloem, de instantgist en de vanillesuiker aan toe. Spatel het eiwitschuim luchtig door het beslag.

  2. 2

    Leg bakpapier op een bakplaat. Bestrijk het met boter of olie. Strijk er het beslag in een laagje van ± 1 cm op uit. Bak 8 tot 10 minuten op 200° C.

  3. 3

    Doe de biscuit uit de vorm op een vochtige keukenhanddoek. Verwijder het bakpapier. Rol de biscuit op, met de handdoek. Laat 5 minuten afkoelen.

  4. 4

    Vermeng de mascarpone met de kastanjepuree, de suiker, de vanillesuiker en de rum. Spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor.

  5. 5

    Rol de biscuit voorzichtig open op een plat werkvlak. Neem de handdoek weg. Bestrijk de koek tot op 1 cm van de rand met de kastanjecrème. Rol voorzichtig maar toch stevig weer op.

    Zet 1 uur in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.

  6. 6

    Werk af met gezeefde bloemsuiker en leg er (eventueel) enkele geglaceerde kastanjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.