Recept

Kaneel-amandelbolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met deze zelfgebakken feestkoekjes wordt je avond zeker een succes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de gekonfijte sinaasappelschil fijn.

    Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 170°C).

  2. 2

    Kneed met de handen de sinaasappelschil met de marsepein, amandelen, suiker, zout en kaneel. Voeg de eieren en de amandellikeur toe en roer alles met de kneedhaken van de mixer tot een smeuïg deeg. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 1 uur rusten.

  3. 3

    Leg een vel bakpapier in het bakblik. Steek met een theelepel kleine porties van het amandeldeeg af en rol er met vochtige handen bolletjes van. Verdeel de bolletjes over het blik en bak ze 8 minuten in de voorverwarmde oven op het op één na laagste niveau in de oven. Laat goed afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Roer de poedersuiker met 6 à 7 theelepels water tot een dikke massa. Giet in een kleine spuitzak. Versier de kaneelbolletjes met het glazuur en druk in het nog vochtige glazuur gouden suikerparels. Laat het glazuur 3 à 4 uur opstijven. In een luchtdicht blik blijven de kaneelbolletjes zo’n 3 à 4 weken goed.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaneel-amandelbolletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!