Gebakken perzik met amandelcrumble
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebakken perzik met amandelcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoet en sappig met een crunchy laagje amandelen

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spoel, halveer en ontpit de perziken. Leg ze met het snijvlak naar boven in een beboterde ovenschaal, besprenkel ze met amandellikeur.

  3. 3

    Kneed voor de crumble de gemalen amandelen met de bloem, de suiker, de zachte boter en de vanillesuiker met de vingers tot een kruimelig mengsel. Strooi eerst de crumble en dan de amandelschilfers over de perziken. Zet ongeveer 20 minuten in de oven. Bestuif de perziken voor het serveren met poedersuiker, werk af met blaadjes verse munt. Lekker met een coulis van perziken of fruit naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spoel, halveer en ontpit de perziken. Leg ze met het snijvlak naar boven in een beboterde ovenschaal, besprenkel ze met amandellikeur.

  3. 3

    Kneed voor de crumble de gemalen amandelen met de bloem, de suiker, de zachte boter en de vanillesuiker met de vingers tot een kruimelig mengsel. Strooi eerst de crumble en dan de amandelschilfers over de perziken. Zet ongeveer 20 minuten in de oven. Bestuif de perziken voor het serveren met poedersuiker, werk af met blaadjes verse munt. Lekker met een coulis van perziken of fruit naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.