Recept

Kruidensoep met zalm en haring

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kruidige soep met lekkere stukjes vis

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel voor de soep de kruiden en schud ze goed droog. Verwijder de harde steeltjes en hak de kruiden grof. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snipper de sjalotten, maak de prei schoon en snij 'm klein. 

  2. 2

    Snij de zalm in vier blokjes van ongeveer gelijke grootte. Spoel de haringfilet en dep droog. Snij de haring daarna in dobbelsteentjes van zo’n 2 cm. Roer het ei los met peper en zout. 

  3. 3

    Fruit de sjalotten in een klontje boter. Voeg er de aardappelblokjes aan toe en stoof ze even mee. Giet er de groentebouillon bij en laat zo'n 10 minuten zachtjes koken. 

  4. 4

    Doe de prei bij de soep en kook 10 minuten mee. Voeg er de kruiden en de room aan toe. Laat kort koken. Mix en zeef de soep. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Haal de haringblokjes  achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopt ei en het paneermeel. Druk stevig aan. 

  6. 6

    Verhit de olie in een pan en bak de haringsnoepjes in 1 tot 2 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. 7

    Verdeel de soep over warme borden. Leg in het midden een stukje zalm en een haringsnoepje. Werk af met verse dille en eventueel een reepje ansjovis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!