Oost-Vlaamse vlaai

Zo maak je ‘t

    Voorbereiding

  1. Verkruimel de honingkoek en de beschuiten.

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Vermeng de verkruimelde honingkoek en beschuit samen in een pan en doe er ook de suiker bij.

  3. Giet de melk over de ingrediënten. Schenk er de kandijsiroop bij. Spoel dan het siroopflesje uit met 1/2 kopje water en voeg ook die erbij. Roer alles goed om met houten lepel.

  4. Klop het ei luchtig op en roer het vervolgens samen met de kaneel door de massa.

  5. Zet de pan op een zacht vuurtje en warm alles al roerend op. Neem ze weer van het vuur af en mix de massa fijn.

  6. Beboter een vuurvaste vorm en vul die met het mengsel. Bak de vlaai gedurende 1 tot 1.15 uur in een de oven. Prik in de vlaai met een breinaald: als die er droog weer uitkomt, is de vlaai helemaal gaar. Laat 12 uur afkoelen.

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Limburgse vlaai

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Dendermondse vlaai

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

IJslolly met bubbels