Vijgenconfituur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vijgenconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tikje oosters

bereiding
  1. 1

    Spoel de vijgen, snij het steeltopje eraf en snij ze verder in kwartjes.

  2. 2

    Breng de vijgen aan de kook met de geleisuiker, het sinaasappelsap en het citroensap. Laat 3 minuten borrelend doorkoken.

  3. 3

    Schenk in bokaaltjes en dek af. Laat afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces meteen te stoppen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de vijgen, snij het steeltopje eraf en snij ze verder in kwartjes.

  2. 2

    Breng de vijgen aan de kook met de geleisuiker, het sinaasappelsap en het citroensap. Laat 3 minuten borrelend doorkoken.

  3. 3

    Schenk in bokaaltjes en dek af. Laat afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces meteen te stoppen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.