Recept

Gebakken kalfslende met asperges, aardappelen en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk stukje kalfsvlees met een groene toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak eerst een rozemarijnolie. Hak hiervoor 2 takjes rozemarijn grof, doe de rozemarijn samen met 5 cl olijfolie in een pannetje en laat op een heel zacht vuurtje – het mag niet koken! – 15 minuten trekken.

    Maak de asperges schoon, spoel de aardappeltjes. Stoom of blancheer ze.

    Snij de pancetta in reepjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Bak de kalfslende in zijn geheel langs alle kanten krokant. Laat nog 10 minuten verder garen in de oven.

  3. 3

    Bak, in dezelfde pan als het kalfsvlees, de pancettareepjes krokant en voeg er de gestoomde nieuwe aardappeltjes, de asperges en de olijven aan toe. Roer voorzichtig.

  4. 4

    Haal het vlees uit de oven, laat het nog even rusten onder aluminiumfolie en snij het in plakjes.

  5. 5

    Leg wat van de aardappelen en de groenten op een bord, leg hierop een plakje vlees en werk af met enkele blaadjes spinazie en enkele druppels rozemarijnolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken kalfslende met asperges, aardappelen en olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!