Gebakken zalm met groene asperges en gebakken aardappelen
bereiding
-
1
Maak de asperges schoon, verwijder het onderste houtachtige gedeelte. Blancheer ze 4-5 minuten in kokend gezouten water. Meng de mayonaise met de chilivlokken en breng verder op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
-
2
Bak de aardappelschijfjes goudbruin in olijfolie in de pan. Kruid met peper en zout.
-
3
Bak de aardappelschijfjes goudbruin in olijfolie in de pan. Kruid met peper en zout.
-
4
Bak de zalm aan beide kanten goudbruin gedurende 2 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel de zalm, asperges en aardappelen over borden, werk af met de gehakte peterselie en de chilivlokken. Lekker met de chilimayonaise erbij.
Zo maak je van deze zalm een echte feesttopper…
-
1
Rasp de schil van 1 sinaasappel. Pers het sap van beiden uit. Maak de glazuur. Breng het sinaasappelsap aan de kook. Voeg de honing, mosterd, 1 takje rozemarijn en geperste knoflook toe. Laat inkoken, voeg het aardappelzetmeel (opgelost in 2 el water) toe en laat indikken. Zeef het sinaasappelsausje en breng nog op smaak met de chilivlokken.
-
2
Bak de zeekraal kort in wat olijfolie. Kruid enkel met peper.
-
3
Leg voor de feestelijke presentatie de stukken zalm op een bord, leg er een rijtje gebakken aardappelplakjes dakpansgewijs naast. Leg hierop de groene asperges . Lepel de glazuur over en rond de stukken zalm.
-
4
Werk de zalm verder af met sinaasappelrasp, extra rozemarijn en rode chiliringen. Werk de asperges verder af met gebakken zeekraal en sinaasappelrasp en serveer.