Recept

Bulgursalade met komkommer en lamsfilet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vervang de dagelijkse portie aardappelen eens door heerlijke bulgur.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook 1 liter water en schenk het meteen over de bulgur. Laat 15 minuten wellen.

    Schil de komkommer, snij hem overlangs in vieren en verwijder de zaadjes. Snij hem in blokjes.

    Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

    Spoel de kruiden, hak ze fijn.

  2. 2

    Vermeng de bulgur met de komkommer en de lente-ui. Schep de kruiden door de bulgur.

  3. 3

    Maak een dressing van het citroensap en 5 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en giet over de bulgursalade.

  4. 4

    Kruid de lamsfilet en bak ‘m drie minuten in de resterende 2 eetlepels olijfolie. Snij het vlees in reepjes, bestrooi het met de citroenzeste en serveer het bij de bulgursalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bulgursalade met komkommer en lamsfilet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!