Kersenclafoutis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kersenclafoutis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker koud, met half opgeklopte slagroom

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kersen, verwijder steeltjes en pitten.

  2. 2

    Zeef de bloem en het amandelpoeder in een kom. Doe er de melk, eieren en 180 g suiker bij. Klop stevig op tot een glad en dik vloeibaar beslag.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met boter en doe er de kersen in. Schenk er het beslag over en zet de taart 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Meng de overgebleven 20 g fijne suiker met de vanillesuiker en strooi over de clafoutis. Zet nog 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kersen, verwijder steeltjes en pitten.

  2. 2

    Zeef de bloem en het amandelpoeder in een kom. Doe er de melk, eieren en 180 g suiker bij. Klop stevig op tot een glad en dik vloeibaar beslag.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met boter en doe er de kersen in. Schenk er het beslag over en zet de taart 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Meng de overgebleven 20 g fijne suiker met de vanillesuiker en strooi over de clafoutis. Zet nog 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.