Recept

Gegrilde groenten met spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk met die knoflookboter

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgettes en de aubergine.

    Snij de courgettes in 2 cm dikke plakjes en de aubergine in de lengte in dunne plakken.

    Spoel de asperges en breek het harde gedeelte eraf. 

  2. 2

    Laat de knoflookboter smelten in een pannetje en haal van het vuur. Voeg er de kruiden aan toe.

    Bestrijk alle groenten met de kruidenboter.

  3. 3

    Omwikkel telkens 4 asperges met een reepje spek.

    Grill de aubergineplakken zo'n vier minuten (keer ze na 2 minuten om).

    Grill de courgetteschijfjes 4 minuten (keer ze na 2 minuten om).

    Leg op elke plak aubergine een plakje spek, rol ze op een steek ze vast met een houten prikker.

  4. 4

    Verdeel de rest van het spek in kleine stukjes en leg ze samen met de aspergepakketjes en de auberginerolletjes op de grill . Bak de asperges beetgaar. Bak het spek tot het krokant is en leg de stukjes op de schijfjes courgette. Leg nog even op de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde groenten met spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!