Recept

Lamsgehaktspiesjes met taboulé

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met lekker tomatensausje

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de spiesjes: lamsgehakt, 4 el gehakte koriander, 1 kl komijnpoeder, 1 teen knoflook, 1 kl geraspte gember, cayennepeper en zout. Verdeel het gehakt in stukjes van ongeveer 50 gram en druk ze met natte handen rond satéstokjes.

  2. 2

    Overgiet de couscous met 1 kopje kokend water, laat zwellen en roer de korrels los met een vork. Snij de lente-ui in ringetjes, de komkommer en de tomaten in blokjes en meng met 1 el olijfolie, citroensap, gehakte kruiden naar smaak (munt, peterselie, koriander) door de couscous. Kruid met peper en zout. Zet koel weg tot gebruik.

  3. 3

    Maak de tomatensaus. Pel de ui en 1 teen knoflook. Laat ze heel en doe ze met de tomatenblokjes, de witte wijn, 2 el olijfolie en de laurier in een pannetje. Kruid met een beetje cayennepeper en laat 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel. Verwijder de ui, de knoflook en de 2 blaadjes laurier en laat de saus indien nodig nog even verder inkoken tot de gewenste dikte. Breng verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak de lamsspiesjes aan beide kanten gaar en goudbruin in een pan met een beetje olijfolie en serveer ze met de tabouleh en de tomatensaus, en eventueel nog een slaatje erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsgehaktspiesjes met taboulé

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!