Recept

Lamscarré met mosterd en aardappelgratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met frisse groentjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Maak de aardappelgratin. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van 3 mm dik. Vermeng de melk en de room. Breng op smaak met zout, flink wat peper en nootmuskaat. Breng aan de kook en leg er de plakjes aardappel in. Laat 10 minuten garen in de room, tot ze beetgaar zijn. Doe de aardappelen met het roommengsel in een ovenschaal of in kleine soufflévormpjes en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Kruid de lamscarrés met peper en zout. Bestrijk met een dikke laag mosterd. Leg het vlees in een braadslee en laat 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Kook de peultjes en de boontjes beetgaar. Giet af en spoel meteen met ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven. Laat er een klontje boter over smelten.

  5. 5

    Haal het vlees uit de oven en hou het warm onder aluminiumfolie. Giet de sherry in de braadslee en roer de aanbaksels los. Giet in een pannetje en doe er de lamsfond bij. Laat tot de helft inkoken en breng de saus op smaak met peper en zout. Bind de saus met een klontje ijskoude boter of klop er 3 el koude olijfolie door.

  6. 6

    Serveer de lamscarrés met de groenten, de gratin en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamscarré met mosterd en aardappelgratin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!