Recept

Lamscarré met spinazieflapjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker winters

bereiding
  1. 1

    Braad de lamscarré in een braadslede met olie rondom bruin, kruid met peper en zout en zet 30 à 40 minuten in de oven op 150° C.

  2. 2

    Vermeng de (gehakte) kruiden met broodkruim, parmezaan, 35 g boter, ei en mosterd. Leg de lamscarré op een rooster en verdeel er het kruidenmengsel over (lichtjes aandrukken). Bak nog 5 minuten in de oven op 220° C.

  3. 3

    Laat de spinazie enkele minuten slinken in een hete pan. Laat uitlekken en hak grof. Stoof de (gehakte) sjalot en look aan in wat olie. Doe er de spinazie bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de spinazie over de filovellen. Vouw tot driehoekige flapjes en sluit de randen met losgeklopt eiwit. Bak de flapjes in een pan met hete olie.

  4. 4

    Giet het vet uit de braadslede en roer de aanbaksels los met witte wijn. Doe er de room bij en breng aan de kook. Mix 35 g boter door de saus en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Versnijd de lamscarré en serveer het vlees met de spinazieflapjes en de saus. Geef er wat gemengde, gestoofde groenten bij (bijvoorbeeld blokjes tomaat, courgette en ui).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamscarré met spinazieflapjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!