Recept

Bavarois van aardbeien en witte chocolade

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Blij met aardbei

bereiding
 1. 1

  Bekleed een cakevorm (ongeveer 20 cm lang) met huishoudfolie. Maak de aardbeien schoon, doe ze in een kom en mix goed fijn. Druk ze daarna door een fijne zeef. Meet 60 ml van de aardbeienpuree af en hou apart. Meng de rest van de aardbeienpuree met 1 el van de suiker tot een coulis en bewaar tot gebruik in de koelkast.

 2. 2

  Breng de melk zachtjes aan de kook op middelhoog vuur. Laat lichtjes afkoelen. Klop de eidooiers met de resterende suiker tot een dikke witte massa. Giet er, al kloppend, in een straaltje de warme melk bij. Giet weer in de pan en laat al roerend indikken op zacht vuur; het mengsel mag niet koken.

 3. 3

  Verdeel de crème over 2 kommen: 1 met de aardbeienpuree erin, en 1 met de chocolade erin. Roer tot de crème mooi gemengd is met de aardbeienpuree en tot de chocolade gesmolten is.

 4. 4

  Los in de kom met aardbeiencrème 1 blaadje gelatine op, in de kom met chocoladecrème 2 blaadjes gelatine. Klop 250 ml room op en roer ’m door de chocoladecrème. Schep de helft van de crème in de vorm en strijk mooi glad. Zet 15 minuten in de koelkast.

 5. 5

  Klop de rest van de room op en roer ’m door de aardbeiencrème. Stort deze crème op de al lichtjes opgesteven laag chocoladecrème in de vorm. Laat opnieuw 15 minuten opstijven in de koelkast.

 6. 6

  Stort vervolgens de rest van de chocoladecrème op de aardbeiencrème. Strijk goed glad, dek af met huishoudfolie en laat ten minste 3 uur opstijven in de koelkast. Ontvorm de bavarois vlak voor gebruik en snij ‘m in plakken. Serveer de aardbeiencoulis er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bavarois van aardbeien en witte chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!