Recept

Pavlova met aardbeien en witte chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pavlova met aardbeien is lekker feestelijk. Maak je meringue? Zorg dan dat alle materialen (kom, klopper...) vetvrij zijn, door ze met azijn en keukenpapier schoon te maken. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 80 à 100°C (onder- en bovenwarmte, geen hetelucht). Het deeg moet in principe niet bakken, enkel drogen, dus vanaf dat je ziet dat het deeg kleurt, zet je de temperatuur een beetje lager.

  2. 2

    Splits de eieren in dooiers en witten en behoud enkel de eiwitten, de dooiers kun je voor iets anders gebruiken. Doe de eiwitten in een mengschaal met een beetje suiker. Mix schuimig en voeg dan lepel per lepel de rest van de suiker toe. Klop de eiwitten tot de suiker helemaal is opgelost en het eiwit mooie stevige pieken vormt en glanst. Meng het maïszetmeel met de azijn en schep dit voorzichtig onder het eiwitschuim.

  3. 3

    Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en teken er 2 cirkels op van ± 20 centimeter doorsnede. Strijk hierop het eiwit uit en laat dit ongeveer 2 uur drogen in het midden van de oven. Zet de oven vervolgens uit, maar laat de pavlova verder afkoelen in de warme oven zodat hij verder droogt.

  4. 4

    Klop de room half op met de vanillesuiker. Roer er de aardbeiencoulis onder. Zet één meringue op een mooie taartschaal en bestrijk rijkelijk met de room. Snij de aardbeien en de vijgen in stukken en schik ze samen met de rode bessen op de aardbeienroom.

  5. 5

    Schik de tweede meringue erop en lepel de rest van de room op de taart. Werk af met resterende partjes vijg, aardbei en rode bes. Schaaf er wat witte chocolade krullen over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pavlova met aardbeien en witte chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!