Recept

Makkelijke ijstaart met witte chocolade en aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris mealprep-dessertje van Libelle Lekker Chef Natalie. Opgelet: reken een nacht extra voor het opstijven.

Tips

  • Zorg dat de slagroom koelkastkoud is als je hem opklopt. Voor de zekerheid kun je de klopper en de kom even in de koelkast of diepvries zetten.
  • Het ideale aan deze ijskoude taart is dat je ze vooraf moet maken, twee dagen op voorhand mag ook. Bewaar ze goed ­af­gedekt met vershoudfolie in de diepvries.

bereiding
  1. 1

    Maal de koekjes fijn in de blender, smelt de boter en meng ze onder de verkruimelde koekjes. Duw het koekjesmengsel op de bodem van de met bakpapier beklede springvorm van 27 cm diameter. Bestrijk de koekjes met de aardbeienconfituur.

  2. 2

    Klop 400 milliliter van de room stijf met de vanillesuiker. Klop in een andere kom de plattekaas los met de roomkaas, de suiker, het citroensap en de geraspte citroenschil.

  3. 3

    Week de gelatine in een bodempje koud water. Verwarm de rest van de room met de melk en de witte chocolade in een steelpannetje en roer tot een gladde crème. Los er de uitgeknepen gelatine in op en roer ze los tot er zeker geen klontertjes meer zijn.

  4. 4

    Lepel de witte-chocoladeroom en de opgeklopte slagroom onder de plattekaascrème en stort het mengsel op de koekjesbodem. Dek de taart af met vershoudfolie en laat ze een nacht opstijven in de vriezer.

  5. 5

    Spoel de aardbeien, snij ze in partjes en beleg er de taart mee. Werk de taart af met de geraspte limoenschil en de geraspte witte chocolade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Makkelijke ijstaart met witte chocolade en aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!