Recept

Asperges met gesmolten sinaasappelboter, spinazie en grijze garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Asperges en grijze garnalen - twee Belgische topingrediënten samen op één bord.

bereiding
  1. 1

    Spoel de witte asperges. Snij het onderste stukje eraf, schil ze en kook ze 1 minuut.

  2. 2

    Spoel 2 sinaasappelen en rasp de schil. Pers de sinaasappelen uit. Snij de derde sinaasappel in schijfjes. Zet de boter op het vuur en laat smelten. Schep het schuim eraf zodat je enkel geklaarde boter hebt. Voeg het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil toe aan de geklaarde boter.

  3. 3

    Spoel de spinazie en hou enkele blaadjes apart. Stoof de rest van de spinazie op een zacht vuur aan in olijfolie en laat slinken. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Schik de asperges op een bord, voeg de spinazie toe en overgiet met de geklaarde sinaasappelboter. Werk af met enkele schijfjes sinaasappel, de apart gehouden spinazie en de grijze garnalen. Serveer met ciabatta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Asperges met gesmolten sinaasappelboter, spinazie en grijze garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!