Recept

Cheesecake met geitenkaas en zongedroogde tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige kaastaart

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150° C. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in een pan. Meng de koekkruimels, de cayennepeper en de parmezaan door de boter. Verdeel het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm (Ø 24 cm). Druk de kruimels vast met de palm van de hand. Zet voorlopig opzij.

  2. 2

    Vul de keukenmachine met de verse kaas, geitenkaas, 2 teentjes knoflook, eieren, zout en peper. Mix tot een smeuïge massa. Verdeel over de kruimelbodem. Zet 20 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat de cheesecake 15 minuten afkoelen in de oven.

  3. 3

    Maak de groene olie: pureer het basilicum met de olijfolie en 1 teentje knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Neem de afgekoelde cheesecake uit de springvorm. Garneer met de zongedroogde tomaatjes en het basilicum. Serveer met de groene olie apart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecake met geitenkaas en zongedroogde tomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!