Lasagne met zongedroogde tomaatjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lasagne met zongedroogde tomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere variant op de klassieker

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de spinazie en fruit hem in wat olijfolie. Snij de champignons in plakjes en bak ze licht aan in olijfolie. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij in stukjes. 

  2. 2

    Smelt de boter met de bloem in een steelpan en laat even drogen. Voeg de melk toe en blijf roeren tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat, voeg de helft van de geraspte parmezaan toe. 

  3. 3

    Vet een ovenschaal in en leg eerst een laagje lasagnevellen en ga door met laagjes spinazie, champignons, gorgonzola en ham en overgiet met bechamelsaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje geraspte kaas.

  4. 4

    Schuif de lasagne 30 tot 45 minuten in de oven tot de kaas een mooi korstje heeft. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de spinazie en fruit hem in wat olijfolie. Snij de champignons in plakjes en bak ze licht aan in olijfolie. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij in stukjes. 

  2. 2

    Smelt de boter met de bloem in een steelpan en laat even drogen. Voeg de melk toe en blijf roeren tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat, voeg de helft van de geraspte parmezaan toe. 

  3. 3

    Vet een ovenschaal in en leg eerst een laagje lasagnevellen en ga door met laagjes spinazie, champignons, gorgonzola en ham en overgiet met bechamelsaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje geraspte kaas.

  4. 4

    Schuif de lasagne 30 tot 45 minuten in de oven tot de kaas een mooi korstje heeft. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.