Ovenvis met tomaten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenvis met tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een heerlijke saus

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. 2

    Spoel de vis en dep hem goed droog met keukenpapier. Kruid met peper uit de molen en verpak hem in plakjes ontbijtspek. Bind zo stevig mogelijk op met keukentouw. Leg de visrol in een lichtjes ingevette ovenschaal.

  3. 3

    Pel en ontpit de tomaten, snij ze in partjes. Pel en snipper de ui heel fijn. Pel en halveer de knoflook. Spoel het pepertje, halveer het, verwijder zorgvuldig alle pit jes. Maal het pepertje, de knoflook en een mespunt grof zeezout fijn in de vijzel.

  4. 4

    Vermeng de tomaten met de ui en de smaakmakers. Schep ze bij de vis in de ovenschaal. Besprenkel ze lichtjes met olijfolie.

  5. 5

    Zet 20 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. 2

    Spoel de vis en dep hem goed droog met keukenpapier. Kruid met peper uit de molen en verpak hem in plakjes ontbijtspek. Bind zo stevig mogelijk op met keukentouw. Leg de visrol in een lichtjes ingevette ovenschaal.

  3. 3

    Pel en ontpit de tomaten, snij ze in partjes. Pel en snipper de ui heel fijn. Pel en halveer de knoflook. Spoel het pepertje, halveer het, verwijder zorgvuldig alle pit jes. Maal het pepertje, de knoflook en een mespunt grof zeezout fijn in de vijzel.

  4. 4

    Vermeng de tomaten met de ui en de smaakmakers. Schep ze bij de vis in de ovenschaal. Besprenkel ze lichtjes met olijfolie.

  5. 5

    Zet 20 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.