Recept

Ovenvis met preipuree en mosterdkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

Lekker met elk restje groentepuree dat je nog in de koelkast hebt of dat uit de vriezer komt. Puree kan een beetje waterachtig zijn als je het hebt ingevroren. Warm even opnieuw op met een klontje boter en hij is klaar voor gebruik.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Maak de preiwitten schoon, halveer ze en snipper ze in fijne ringen. Verhit boter in een pan en stoof de prei aan. Verkruimel er het groentebouillonblokje bij en rist er de tijm bij. Laat op een zacht vuur stoven.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en pureer ze met het ei en een klontje boter. Voeg graantjesmosterd toe naar smaak. Kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout. Meng er het gestoofde preiwit onder.

  4. 4

    Meng de panko met enkele lepels graantjesmosterd en 1 eetlepel olijfolie. Lepel een laag van de preipuree in een beboterde ovenschaal en leg er de vis op. Bedek de vis met een laagje van de mosterdpanko en bak alles 15 minuten in de oven. Serveer de vis met een partje citroen en de extra groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenvis met preipuree en mosterdkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!