Wijtingbeignets
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wijtingbeignets

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker als hapje of voorgerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kruid de wijtingfilets met zout, peper en een snuifje nootmuskaat en snij ze in niet te kleine stukken.

  2. Marinade

  3. 2

    Meng de olie met enkele takjes tijm. Laat de vis hierin een half uurtje marineren.

  4. 3

    Laat de vis goed uitlekken en dep met huishoudpapier.

  5. Beslag

  6. 4

    Maak een beignetbeslag met bloem, suiker, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.

  7. 5

    Dompel elk stuk wijting in het deeg en bak de beignets in heet frituurvet goudbruin.

  8. 6

    Serveer meteen op een bed van groene sla, met cocktailsaus of mayonaise met groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kruid de wijtingfilets met zout, peper en een snuifje nootmuskaat en snij ze in niet te kleine stukken.

  2. Marinade

  3. 2

    Meng de olie met enkele takjes tijm. Laat de vis hierin een half uurtje marineren.

  4. 3

    Laat de vis goed uitlekken en dep met huishoudpapier.

  5. Beslag

  6. 4

    Maak een beignetbeslag met bloem, suiker, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.

  7. 5

    Dompel elk stuk wijting in het deeg en bak de beignets in heet frituurvet goudbruin.

  8. 6

    Serveer meteen op een bed van groene sla, met cocktailsaus of mayonaise met groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.