Recept

Wijtingbeignets

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker als hapje of voorgerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kruid de wijtingfilets met zout, peper en een snuifje nootmuskaat en snij ze in niet te kleine stukken.

  2. Marinade

  3. 2

    Meng de olie met enkele takjes tijm. Laat de vis hierin een half uurtje marineren.

  4. 3

    Laat de vis goed uitlekken en dep met huishoudpapier.

  5. Beslag

  6. 4

    Maak een beignetbeslag met bloem, suiker, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.

  7. 5

    Dompel elk stuk wijting in het deeg en bak de beignets in heet frituurvet goudbruin.

  8. 6

    Serveer meteen op een bed van groene sla, met cocktailsaus of mayonaise met groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wijtingbeignets
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kruid de wijtingfilets met zout, peper en een snuifje nootmuskaat en snij ze in niet te kleine stukken.

  2. Marinade

  3. 2

    Meng de olie met enkele takjes tijm. Laat de vis hierin een half uurtje marineren.

  4. 3

    Laat de vis goed uitlekken en dep met huishoudpapier.

  5. Beslag

  6. 4

    Maak een beignetbeslag met bloem, suiker, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.

  7. 5

    Dompel elk stuk wijting in het deeg en bak de beignets in heet frituurvet goudbruin.

  8. 6

    Serveer meteen op een bed van groene sla, met cocktailsaus of mayonaise met groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!