Supersnel Zwarte-Woudgebak
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Supersnel Zwarte-Woudgebak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze taart kan niet mislukken

bereiding
  1. 1

    Klop 3 eieren met 125 g fijne suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige massa. Roer er 2 eetlepels melk door.

  2. 2

    Zeef 120 g bloem, 1 kl bakpoeder en 20 g cacaopoeder. Klop het droge mengsel door de geklopte eieren.

  3. 3

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het deeg gelijkmatig uit. Bak gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C.

  4. 4

    Klop 2,5 dl room (vetgehalte) luchtig met 3 el bloemsuiker en enkele druppels vanille-essence.

  5. 5

    Verhit een klein bokaaltje krieken op sap en bind het sap met 1 el aardappelbloem (opgelost in wat water). Laat afkoelen.

  6. 6

    Haal het gebak uit de oven, sprenkel er enkele druppels kirsch over. Laat iets afkoelen en snij met een scherp mes in gelijke vierkantjes. Spatel wat slagroom op de helft van de vierkantjes. Duw een of 2 krieken in de slagroom. Leg er een tweede vierkantje op en spatel hier ook wat slagroom op. Strooi er chocoladeschilfers over en werk verder af met een toefje slagroom, en natuurlijk de kers (of kriek) op de taart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Klop 3 eieren met 125 g fijne suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige massa. Roer er 2 eetlepels melk door.

  2. 2

    Zeef 120 g bloem, 1 kl bakpoeder en 20 g cacaopoeder. Klop het droge mengsel door de geklopte eieren.

  3. 3

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het deeg gelijkmatig uit. Bak gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C.

  4. 4

    Klop 2,5 dl room (vetgehalte) luchtig met 3 el bloemsuiker en enkele druppels vanille-essence.

  5. 5

    Verhit een klein bokaaltje krieken op sap en bind het sap met 1 el aardappelbloem (opgelost in wat water). Laat afkoelen.

  6. 6

    Haal het gebak uit de oven, sprenkel er enkele druppels kirsch over. Laat iets afkoelen en snij met een scherp mes in gelijke vierkantjes. Spatel wat slagroom op de helft van de vierkantjes. Duw een of 2 krieken in de slagroom. Leg er een tweede vierkantje op en spatel hier ook wat slagroom op. Strooi er chocoladeschilfers over en werk verder af met een toefje slagroom, en natuurlijk de kers (of kriek) op de taart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.