Scampi met zeeduivel en kerriesaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampi met zeeduivel en kerriesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuke visschotel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Versnij de zeeduivel in medaillons (3 per persoon).

    Pel de scampistaarten.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Smeer een ovenvaste schotel in met boter en bestrooi met zout en peper. Leg de zeeduivelmedaillons in de schotel. Bevochtig met wat wijn en visfumet. Smeer een stuk boterhampapier in met boter en dek de zeeduivelmedaillons af.

  3. 3

    Kook de rest van de wijn en de visfumet langzaam in met de room, het saffraanpoeder en de kerrie tot de saus licht bindt.

  4. 4

    Kruid de scampi's met peper en zout en bak snel aan in een pannetje met hete olijfolie.

  5. 5

    Kook de tagliatelle 4 minuten in licht gezouten water met een scheutje olijfolie, giet af en hou warm.

  6. 6

    Zet de ovenschotel met de zeeduivel en het pannetje met de scampi 3 minuten in de oven.

  7. 7

    Werk de saus op met een klont koude boter, proef en breng eventueel op smaak.

  8. 8

    Haal de zeeduivel en de scampi's uit de oven. Giet op een voorverwarmd bord een sausspiegel en schik de tagliatelle in het midden. Leg de scampi eromheen en schik de zeeduivelmedaillons op de tagliatelle. Werk af met kervelpluksels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Versnij de zeeduivel in medaillons (3 per persoon).

    Pel de scampistaarten.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Smeer een ovenvaste schotel in met boter en bestrooi met zout en peper. Leg de zeeduivelmedaillons in de schotel. Bevochtig met wat wijn en visfumet. Smeer een stuk boterhampapier in met boter en dek de zeeduivelmedaillons af.

  3. 3

    Kook de rest van de wijn en de visfumet langzaam in met de room, het saffraanpoeder en de kerrie tot de saus licht bindt.

  4. 4

    Kruid de scampi's met peper en zout en bak snel aan in een pannetje met hete olijfolie.

  5. 5

    Kook de tagliatelle 4 minuten in licht gezouten water met een scheutje olijfolie, giet af en hou warm.

  6. 6

    Zet de ovenschotel met de zeeduivel en het pannetje met de scampi 3 minuten in de oven.

  7. 7

    Werk de saus op met een klont koude boter, proef en breng eventueel op smaak.

  8. 8

    Haal de zeeduivel en de scampi's uit de oven. Giet op een voorverwarmd bord een sausspiegel en schik de tagliatelle in het midden. Leg de scampi eromheen en schik de zeeduivelmedaillons op de tagliatelle. Werk af met kervelpluksels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.