Recept

Chocoladetaart met aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De combinatie van aardbeien met chocolade blijft een topper

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Smelt voor de cake 125 g pure chocolade op een zacht vuurtje of in de microgolfoven. Laat wat afkoelen. Smelt voor de garnering de chocolade in een warmwaterbad, of in de microgolfoven op de laagste stand. Dip er 12 aardbeien half in. Laat ze afkoelen. Zeef de bloem. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Roer de boter los met de fijne suiker. Doe er 6 eidooiers, de gesmolten chocolade en het vanille-extract bij. Roer het mengsel tussendoor telkens glad.

  3. 3

    Klop 6 eiwitten stijf, voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Roer 1/4 ervan door het chocolademengsel. Spatel voorzichtig de rest van het eiwit erdoor, en beetje bij beetje de gezeefde bloem.

  4. 4

    Beboter een springvorm (22 cm) en bestuif hem met bloem. Bedek de bodem met bakpapier. Verdeel er het chocolademengsel over. Zet 45 minuten in de oven. Laat de cake in de vorm 10 minuten afkoelen. Haal hem er dan uit en laat hem volledig afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Maak de crème. Smelt de melkchocolade. Klop 1 eidooier met de suiker wit-schuimig. Voeg er de chocolade aan toe en meng goed. Klop de room en 1 eiwit afzonderlijk stijf. Spatel eerst de opgeklopte room en daarna het eiwit door het chocolademengsel. Laat afkoelen in de koelkast.

  6. 6

    Snij, als alles afgekoeld is, de cake in twee plakken. Bestrijk de eerste plak met een flinke laag aardbeiengelei. Verdeel er de helft van de plakjes aardbei over. Bedek met de tweede plak cake. Bestrijk met een dunner laagje aardbeiengelei. Verdeel er de rest van de plakjes aardbei over, en zorg dat de bovenkant vlak is. Bestrijk de taart dan met de chocoladecrème. Werk af met de gedipte aardbeien. Serveer gekoeld.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladetaart met aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!